billigt el til erhverv

Billigt el til erhverv – der kan være penge at spare, hvis du undersøger dine muligheder

Når man driver en virksomhed, er det svært at holde el-forbruget nede, men det er ikke det samme som, at man ikke kan forsøge at holde udgifterne til el nede.

Elmarkedet kan godt virke uoverskueligt, og der er mulighed for at indgå mange forskellige aftaler. Ønsker man en variabel eller fast pris? Skal det også være klimavenligt?

Det handler om at finde ud af hvilken aftale, der passer godt til lige netop ens eget firma.

Og hvorfor skal man tage stilling til alt det? Det skal man, fordi der, hvis man giver sig selv tiden til at få sat sig ordentlig ind i de forskellige muligheder, kan være penge at spare. 

Fast eller variabel pris?

Det helt store spørgsmål, når man skal vælge en el aftale, er, om man ønsker en fast eller variable pris. Hvis man vælger en variable pris, betyder det, at prisen ændrer sig time for time alt efter udbud og efterspørgsel. Har man valgt en aftale med en variable pris, kan man derfor ikke vide hvor mange penge, som man kommer til at bruge på el den pågældende måned.

Det hele afhænger nemlig af markedet. Fordelen ved at vælge den variable pris er, at der kan være mange penge at spare, hvis man er god til at udnytte prissvingningerne og bruge mest el, når den er billigst. Ulempen er, at det er usikkert.

Her skal man altså tage stilling til, om man tør leve med en usikkerhed mod muligheden for at spare penge.

Den anden mulighed er en fast pris. Her har betaler man en fast pris pr kWh, og der er derfor ingen hensyntagen til, hvordan markedet er.

Man kan derfor i perioder komme til at betale meget for el, i forhold til hvis man betalte efter den variable pris, men til gengæld bliver man heller ikke mærket af det, hvis elpriserne stiger markant i en periode.

Med den faste pris på el ved man, hvad man bruger på el hver måned. Her er der sikkerhed men ikke de store penge at spare til gengæld.

Skal man som virksomhed prioritere klima el?

Når man skal vælge hvilket firma, som man ønsker, der skal levere el til ens firma, kan man kun sammenligne de forskellige firmaer ud fra deres kWh-pris og abonnementsprisen.

På elregningen vil man opleve, at der også er udgifter til transport i elnettet, skatter og afgifter, men disse udgifter vil være de samme lige meget hvilket elselskab, som man vælger.

Derudover kan man også tage hensyn til, om ens el skal komme fra vedvarende energikilder. Ved at vælge et el-selskab med en grøn profil eller et el-selskab, der tilbyder muligheden for at tilkøbe klima el, er man med til at støtte den grønne omstilling.

Hermed styrker man også virksomhedens egen grønne profil, og i dag kan det være vigtigt at vise, at man er en virksomhed, der bakker op om den grønne omstilling og bekymrer sig om den igangværende klimakrise.

Dermed kan man, ved at profilere sig som en virksomhed der udelukkende benytter sig af klima el, tiltrække positiv omtale og måske udelukkende af den grund flere kunder.

Markedet er et hav af mulige el-aftaler

Selvom man har taget stilling til alle ovenstående ting, kan det stadig godt være svært at regne ud hos hvilket firma, man skal indgå sin el-aftale.

Derfor kan det være en god ide at tage en snak med de forskellige selskaber og høre hvilket tilbud, som de kan tilbyde lige netop din virksomhed. Det er altid en god ide at samle tilbud ind fra flere forskellige elselskaber, da man dermed sikrer sig, at man har afsøgt alle muligheder og får den bedste el-aftale til sin virksomhed i hus. 

Hvilken aftale, der er den bedste, afhænger af mange forskellige faktorer, som for eksempel virksomhedens elforbrug og beliggenhed.