Bordlamper til kontoret - hvilke skal du vælge og hvorfor_ 5 gode forslag

Bordlamper til kontoret – hvilke skal du vælge og hvorfor? 5 gode forslag

For at du kan arbejde ordentligt, er det vigtigt, at der er rigeligt med lys på dit kontor. Derfor er det en god idé med en bordlampe til din kontorplads. På den måde har du mulighed for ekstra lys, når du har brug for det. Derudover findes der også mange æstetiske bordlamper, der kan pynte dit kontorbord op på flotteste vis.

Derfor er der også mange, der vælger at få designerbordlamper på deres kontorplads. Det er nemlig både en funktionel og dekorativ løsning. Hvis du overvejer at anskaffe dig en bordlampe til din kontorplads, kan du læse mere om, hvordan du vælger den rette i det følgende.

Overvej graden af funktionaliteten

Som nævnt kan en bordlampe både være funktionel og æstetisk. Derfor er der også god grund til at overveje, hvor funktionel en bordlampe du egentlig har brug for. Hvis du får meget brug for det lys, som lampen afgiver, bør du helt klart fokusere på at udvælge en funktionel lampe.

I så fald bør du fokusere på, hvilket lys lampen kan give dig. Det kan også være, at du har brug for en lampe, der har mange indstillingsmuligheder, så du kan justere lyset i flere forskellige retninger. Det kan også være, at lampens skær skal være særligt hårdt eller blødt. Der er mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til en funktionel bordlampe.

Derfor bør du også inddrage karakteren af dit arbejde i dine overvejelser. Hvis du læser meget ved din kontorplads, har du formentlig brug for et speciel form for lys. Hvis du derimod tegner meget, har du måske brug for en anden slags lys.

Ofte kommer det også an på dine personlige præferencer. Derfor ved du naturligvis også bedst selv, hvilken type lys, der giver dig de bedste arbejdsbetingelser. Derudover har du selvfølgelig også mulighed for at justere på lysets styrke og farve ved at ændre pæren.

Find den rette størrelse

Det er vigtigt, at din bordlampe har den rette størrelse i forhold til dit skrivebord. Både i forhold til det æstetiske udtryk, men især også i forhold til det funktionelle hensyn. Dit kontorbord skal først og fremmest bruges til at arbejde ved. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du har den rette plads at arbejde på.

Hvis du er i tvivl om, hvor stor din bordlampe skal være, kan du med fordel måle kontorbordet op. Her bør du også inddrage de elementer, der befinder sig fast på dit skrivebord. Hvis du blot har en computer på dit skrivebord, vil du ofte have en del plads at gøre godt med. I så fald kan du godt vælge en større bordlampe, hvis du vil.

Har du derimod flere ting på dit skrivebord, såsom bøger, papirer og lignende, bør du nok vælge en mindre bordlampe.

Derudover er der naturligvis også et æstetisk aspekt i at vælge den rette størrelse bordlampe. Måske vil du gerne have, at bordlampen bliver et dominerede element i indretningen. I så fald kan en større lampe ofte være et godt valg. Det kan naturligvis også være, at du gerne vil have en lampe, der er mere diskret. I så fald vil en mindre lampe ofte være en god idé.

Æstetiske bordlamper

Bordlamper kan ikke kun være funktionelle. De kan bestemt også være æstetiske. Derfor er der også mange, der vælger at have en bordlampe stående på deres kontorplads, selvom de egentlig ikke har brug for den rent funktionelt.

Hvis du er på jagt efter en bordlampe, der kan pynte på dit kontorbord, har du sådan set frit valg på alle hylder. Her afhænger dit valg udelukkende af, hvad du selv synes, er pænt.

Hvis du gerne vil have et fuldendt look, er det dog en god idé at skele til dit kontors øvrige indretning. Lampen bør passe det til øvrige udtryk, der er på kontoret. Hvis kontoret derfor har en moderne og minimalistisk indretningsstil, bør du finde en lampe, der passer til det udtryk.

Ligesådan bør farverne også matche. Her har du dog lidt friere tøjler. Hvis dit kontor for eksempel består af overvejende sorte møbler, kan en hvid lampe være et flot twist. Det samme kan en lampe i en frisk farve også. Sagt med andre ord, kan du bedre mixe med farver, end du kan med indretningsstile.

Hvis du har en yndlingsdesigner

Der findes mange forskellige designere inden for boliginteriør. Hvis du går meget op i indretning og design, har du formentlig allerede en eller flere yndlingsdesignere. I så fald vil du blive glad for at høre, at de fleste designere inden for boliginteriør ofte også har designet flere bordlamper. Derfor er der altså en stor sandsynlighed for, at du kan finde en bordlampe fra din favoritdesigner.

Hvis du er æstetisk orienteret, og det er de fleste med en yndlingsdesigner ofte, er det en oplagt mulighed for at skabe en rød tråd i indretningen på din kontorplads. Det giver nemlig noget helt særligt, når du har forskellige former for interiør, og måske også møbler, fra den samme designer.

Find et budget

Måske tænker du, at en bordlampe næppe kan være nogen dyr udgift. Men der er faktisk en genstand, der kommer i mange forskellige prisklasser. Hvis du derfor er på jagt efter en lampe til en overkommelig pris, kan du sagtens finde det.

Men hvis du omvendt gerne vil skeje lidt ud, eller hvis du bare har en svaghed for designerting, kan du også sagtens finde en bordlampe i den dyrere ende. Derfor er det også en god idé at overveje, hvor mange penge du egentlig vil spendere på din bordlampe.