økonomisk uafhængig ved hjælp af investeringer

Guide til at blive økonomisk uafhængig ved hjælp af investeringer

Denne guide er lavet i samarbejde med aktieskole.com

De fleste mennesker drømmer om økonomisk uafhængighed. At kunne troppe op på chefens kontor med opsigelsen i hånden med vished om, at man aldrig skal løfte en finger i sit arbejdsliv igen. Og fremfor at arbejde, kunne man så rejse verden rundt, lære et nyt sprog eller noget helt tredje.

Men ligesom de fleste mennesker drømmer om dette, forbliver det hos de fleste også blot dette. En drøm. Men sådan behøver det ikke at være. Der findes rent faktisk mennesker der netop det. Også uden at have vundet i lotto, eller at have arvet fra en rig onkel i USA.

Hvordan gør man tænker du så nok? Eftersom mange mennesker stadig er at finde på arbejdsmarkedet, er en ting er sikkert. Det er ikke let.

Sæt dig nogle mål

Økonomisk uafhængighed indebærer, at du ikke er afhængig af at skulle tjene penge fra et almindeligt arbejde. Det lyder måske lige ud af landevejen at skulle sætte sig mål for, når man ved det, men eftersom der findes mange måder at leve livet på, er det alligevel vigtigt med nogle mål for processen.

Det første du skal finde ud af, er hvilken livsstil du gerne vil leve. Er du typen, som kan nedskalere dit forbrug til kun det allermest nødvendige? Eller er du måske typen, som gerne vil ud i verden for at opleve den og alt hvad den har at byde på. Det er væsentligt at vide, da vejen til økonomisk uafhængighed er meget forskellig, alt efter hvad du gerne vil.

Ønsker du et liv med luksus, kan det godt tage længere tid at nå det endelige mål, medmindre du er utroligt heldig. Omvendt kan du også gøre projektet langt mere kortsigtet og realistisk, hvis du er klar til at skære en masse ekstra fornødenheder ud af dit liv.

Herefter skal du finde ud af, hvor hurtigt du vil opnå dette. Er det inden for de næste 10 år, eller længere ude i fremtiden?

Og til sidst skal du også gøre op med dig selv, om du gerne vil forlade arbejdsmarkedet helt, eller om du vil beholde dit job som en ekstra indkomst. Hvis du kan se dig selv fortsætte i dit nuværende job, og samtidig ikke vil leve et liv med begrænsninger, kunne denne løsning nemlig være en mulighed. Nemlig at leve af din passive kapitalindkomst fra dine investeringer, og så have ekstra luft i økonomien til hvad end du har lyst til pga. dit job.

Brug tid på at sætte dig ind i tingene

Selvom du, forståeligt nok, ikke kan vente med komme i gang med investeringerne, så du hurtigere kan nå dine mål, er det alligevel vigtigt lige at trække håndbremsen.

Det er nemlig sådan i livet, at inden du begiver dig ud i noget nyt og spændene, er det vigtigt, at du har en eller form for baggrundviden inden du begynder.

At investere i aktier, krypto osv. Kan være et værre cirkus. Ligesom i showbusiness, går tingene hele tiden op og ned. Derfor er det vigtigt at have lavet en investeringsstrategi.

Her spiller de mål, du satte dig tidligere ind. For hvor hurtigt vil du gerne opnå dine drømme, og er du villig til at tage risikoer. Alt dette spiller ind i hvilken strategi, som passer bedst til dine behov.

Når du så har valgt hvilken strategi, som du vil investere ud fra, er det tid til at sætte dig ind i markederne. Hvad er de seneste trends? Hvad siger de trends, om hvor markederne er på vej hen? Et godt eksempel, kunne være trenden om at investere i grøn omstilling. Altså at man køber aktier eller lignende, i virksomheder, der har specialiseret sig inden for et område der hjælper den grønne omstilling. Den grønne omstilling har fået mere og mere opmærksomhed det sidste årti, fordi folk gerne vil have gjort noget ved klimakrisen. Det betyder at flere og flere virksomheder, har investeret penge i nye teknologier, som man, i fremtiden håber, kan hjælpe.

Kigger man konkret på energiområdet, regner mange med at sol- og vindenergi er fremtiden. Derfor kunne det være oplagt at investere i disse ting. Vil du gerne vide mere om ting som det, der er blevet nævnt, kan du læse mere på denne side https://aktieskole.com/.

Start småt ud

Nu er du endelig klar. Du har sat dig en masse gode mål for, hvad du gerne vil opnå. Du har lagt en genial plan for, hvordan du har tænkt dig at gøre det, og der er ingen, der ved mere om, hvad der rører sig i keramikindustrien end dig. Det er på tide at investere det hele på en gang.

Hvis du tænker sådan, kan jeg sagtens forstå dig. Men som det gode gamle ordsprog lyder, skal man lære at kravle før man kan gå.

Som med så mange andre ting, er den bedste læremester praktisk erfaring, uanset hvor meget du ellers har læst op på tingene. Af den årsag er det også en god idé at starte stille og roligt ud, for så senere hen at udbygge din portefølje, som du gradvist får mere og mere erfaring.

Spar op løbene

Det skulle meget gerne give sig selv, men i tilfælde af, at det ikke gør, tåler det alligevel at blive nævnt her. Spar op løbene.

Som tidligere nævnt går det hele tiden op og ned på aktiemarkedet, og på alle andre markeder for den sags skyld.

Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at få polstret en god opsparing op, så du ikke kommer til at stå helt uden penge en dag. Det er trods alt, de penge som du har planlagt at leve af resten af dit liv. Og selvom tingene går godt nu, kan det altid vende.

Vær ikke bange for at ændre ting – men hold fast i din strategi

Du har nu været i gang længe. Det hele har gået efter den meget nøje plan, som du har lagt helt indtil nu. Men nu går det pludselig ikke så godt. Investeringerne som tidligere, har givet et flot afkast, gør det ikke mere.

Har strategien slået fejl? Chancerne er, at det er investeringerne fremfor strategien, som den er galt med. Tingene kan gå hurtigt, og der kan være alverdens årsager til, hvorfor det pludselig går ned fremfor op. En fabrik kan være blevet ramt af en naturkatastrofe, eller verden kan blive lukket ned af en pandemi. Det er ikke til at spå om.

Kan du se det ske, er det dog vigtigt, at du er i stand til at sadle om, således at du ikke taber penge. Det sker ofte at noget uforudset, stikker en kæp i hjulet, men det er ikke noget som du skal være bange for. Det er bare vigtigt, når du sadler om, at du holder dig til den strategi du lavede i første omgang, så nye spontane indskydelser eller panikløsninger ikke spænder ben for dig. Klik her for at lære mere om det.

Hav en god backupplan at falde tilbage på

Som vi har set det under covid-19 pandemien, kan ting der ude af vores hænder, hurtigt få sat en stopper for noget der ellers har gået glimrende. I tilfælde af, at det skulle ske for dig, er det vigtigt at du har noget at falde tilbage på, såfremt at din plan ikke lykkedes.

Du skal ikke lade dig slå ud, hvis det ikke gør. Det er ikke alle mennesker, som lykkedes med at blive økonomisk uafhængige, men langt de fleste kan sagtens få et godt og lykkeligt liv alligevel.