Sådan får du mest ud af din fagforening og a-kasse

Sådan får du mest ud af din fagforening og a-kasse – 8 gode råd

Føler du ikke, at du får helt nok ud af din fagforening og a-kasse? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Du kan bruge din a-kasse og fagforening til meget mere, end du egentlig tror! Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 8 gode råd til, hvordan du får mest ud af din fagforening og a-kasse. 

Deltag i kurser

En af måderne hvorpå, du kan få mere ud af din fagforening og a-kasse, er ved at deltage i deres forskellige kurser. Ja, der afholdes regelmæssige kurser! Som medlem af en fagforening samt a-kasse, er du 100 procent berrettiget til at deltage i disse kurser. Der afholdes forskellige kurser med forskellige emner. Du kan eksempelvis finde kurser om barsel, efterløn, feriepenge, dagpenge og meget mere.

Ved at deltage i disse kurser får du en bredere ide om dine muligheder, og du vil opnå en masse ny viden om fagforeningen og a-kassen generelt. Det kan altså ikke skade at deltage i disse kurser! Du vil uden tvivl lære en masse nye ting, som du kan bruge – både i privatlivet og på arbejdsmarkedet. 

Få lønrådgivning

Er diverse kurser ikke lige noget for dig, kan du få mest ud af din fagforening og a-kasse på mere praktiske områder. Et af disse områder er lønrådgivning. Selvom du måske ikke tror det, kan der være fejl i din løn og på din lønseddel. Arbejdsgivere har en tendens til blot at stole på lønssystemet, og selvom det ofte er korrekt, kan der desværre opstå fejl og mangler, som man ikke nødvendigvis selv kan spotte.

Her er du heldig, for din a-kasse og fagforening er eksperter i at spotte dette! Vil du være sikker på, at du får den rette lån, kan du altså bruge din fagforening og a-kasse til lønrådgivning. 

Regelmæssige samtaler

Har du ikke brug for lønrådgivning, men i stedet andre former for rådgivning, kan du også finde dette hos din fagforening og a-kasse. Du betaler garanteret mange penge for deres ydelser, og du skal derfor ikke være bleg for at søge rådgivning – heller ikke på regelmæssig basis! Er du i tvivl om noget som helst i forhold til økonomi, kan din a-kasse og fagforening hjælpe dig. De kan også hjælpe dig i forhold til ansættelsesforhold og arbejdsforhold. Du kan altså sagtens bede din a-kasse og fagforening om regelmæssige samtaler, hvor du bliver guidet og rådgivet!

Kommunikation med jobcentret

Selvom Danmark ikke har den højeste arbejdsløshed i verden, findes det selvfølgelig stadig. Det kan ske, når man mindst venter det! Dette gælder uanset, om man har et højtlønnet eller lavtlønnet job. Det er aldrig rart at blive fyret eller afskediget. For nogle tager det lang tid at finde et nyt job, og man kan derfor have brug for lidt hjælp.

Det er her, din fagforening og a-kasse kommer i spil! Disse kan nemlig kommunikere med jobcentret på dine vegne. På denne måde slipper du af med en smule af det stresserende aspekt ved at være ledig på arbejdsmarkedet og eventuelt på overførselsindkomst. 

Spar penge

Der findes mange forskellige fagforeninger og a-kasser i Danmark. Selvom de allesammen på papiret er meget ens, kan de være meget forskellige i praksis. Du kan enten betale mange penge for få ydelser eller få penge for mange ydelser. Hvis du vil have mest ud af din fagforening og a-kasse, er det vigtigt, at du vælger rigtigt.

Hvis du føler, at du betaler mange penge for ingenting, er det tid til at skifte a-kasse og fagforening! Det er nemlig utroligt vigtigt, at du får en a-kasse og fagforening, der passer til dine krav og behov. Gør dine valgte ikke dette, så spar pengene, og skift a-kasse!

Hjælp til jobsøgning

En a-kasse hjælper dig ikke kun med dagpenge, eller kommunikation med jobcentret, hvis du bliver opsagt. En a-kasse hjælper dig også med din fremtidige jobsøgning. Hvis du vil have mest ud af din a-kasse, skal du bruge den, så snart du bliver ledig og skal søge nyt job.

Det kan som tidligere nævnt være uoverskueligt at skulle bearbejde en opsigelse, samtidig med, at man skal søge nyt job. Det er her, din a-kasse holder hånden under dig og hjælper dig med alt det praktiske. Sammen med din a-kasse kan du danne et overblik over jobs, der måtte passe til dig. 

Som selvstændig

Som selvstændig kan du få en masse ud af både en a-kasse og en fagforening. Du kan garanteret få meget mere, end du lige går og tror! Som selvstændig skal du blandt andet gøre brug af a-kassens rådgivning om personalejura samt hjælp til kontrakter. Det er nemlig noget af dette, der kan blive besværligt og nørklet at forstå – særligt som nyopstartet selvstændig!

Du kan desuden altid søge økonomisk rådgivning om blandt andet skat, moms og regnskab. Dette glemmer mange selvstændige, og de ansætter derfor yderligere bogholdere og revisorer til at klare arbejdet. Hvem ved? Måske kan din a-kasse hjælpe og rådgive dig til at blive meget klogere på emnerne, så du selv kan klare det mest af arbejdet!

Som studerende 

Rigtig mange studerende tror, at a-kasse og fagforeninger er spild af penge. Det kan de også være, hvis man ikke bruger dem korrekt! Vil du først og fremmest gerne spare pengene, kan du som studerende sagtens finde billige tilbud på forskellige a-kasser og fagforeninger. Vil du have mest ud af deres services, skal du særligt bruge dem, når du er frisk nyuddannet på arbejdsmarkedet.

Her kan du få hjælp til at finde drømmejobbet lynhurtigt! Du undgår at skulle bruge dine unge og nyuddannede år på at gruble over dine jobmuligheder. Derudover kan din a-kasse og fagforening rådgive dig gennem online kurser. Du kan garanteret få meget mere ud af din a-kasse og fagforening som studerende, end du lige går og tror!