sådan kommer du i gang med søgemaskineoptimering

Sådan kommer du i gang med søgemaskineoptimering – 6 gode råd

Der er utrolig mange hjemmesider på internettet, det er et hav af forskellige sider om alt fra underbukser til miljøbekæmpelse. Derfor kan man bladre videre i en uendelighed når man søger efter noget på Google.

Men det er jo de færreste der nogensinde klikker sig videre på side to, hvis den første side ikke har hvad de leder efter. Derfor er det kun et lille antal af hjemmesider der kommer frem til folk, i forhold til hvor mange sider der er. 

Der er hundreder af tømrerfirmaer i Danmark, så hvorfor er det lige tømrerfirmaet fra Slagelse der kommer op først? Hvorfor kommer mit firma ikke før dem, så folk de klikker på min hjemmeside i stedet.

Kom længere frem i rækken

Der er forskellige ting der spiller ind når det handler om Google og rækkefølgen af de sider der kommer op på søgeresultaterne. Googles søgemaskine sorterer nemlig efter relevans. Men hvordan finder man så ud af hvad der er mest relevant? 

Det der bliver kigget på i forhold til relevans på en hjemmeside, er ting som hvor læsevenlig siden er og hvor målrettet den er til emnet. Hvor meget siger siden om fodbolde, hvis det er fodbolde der er blevet søgt på.

Man kan altså ændre på sin hjemmeside og redigere den til at være mere relevant, så den kommer hurtigere frem på en Google søgning.

SEO

SEO står for Search Engine Optimization. Det er altså en metode til at optimere ens resultat hos en søgemaskine som Google. Det kan også være andre søgemaskiner end Google, men dette er selvfølgelig den mest brugte.

SEO arbejde er noget der bliver brugt for netop at forbedre sin hjemmesides relevans, for at få flere besøgende ind på siden. Ved SEO bruger man noget der tags, metabeskrivelser og osv. Det handler om at få brugt de rigtige ord og gøre siden så læsevenlig for google som muligt. 

Dette er noget du kan gøre selv, men det kræver så at du ved noget om SEO og hvordan du ændre din side i forhold til det. Det kan du læse og lære en masse om ved at selvuddanne dig eller endda tage kurser i det.

Men du kan også få hjælp af professionelle, så de kan gøre arbejdet for dig. Så du kan være helt sikker på, at du får optimeret din hjemmeside så godt som muligt.

Professionel hjælp

Ved at hente professionel hjælp til at arbejde med søgemaskineoptimering, er du helt sikkert på at du får det bedst mulige søgeresultat til din hjemmeside.

Det er helt essentielt, hvor god SEO din hjemmeside har, da det er hvad der afgør hvor henne i ranglisten din hjemmeside kommer til at lægge. Hvis din hjemmeside er på side tre på Googlesøgningen, får du ikke særlig mange besøgende på din hjemmeside.

Det er klikkene der er kunder, så hvis du ikke får trafik på din hjemmeside, er der ingen kunder til at købe dine vare. Derfor er SEO så vigtig for din forretning. Med god SEO kan et firma vokse utrolig meget.

SEO mentor

Du kan nemt finde hjælp til SEO optimering til din hjemmeside. Der er mange der lever af at hjælpe firmaer med dette, og arbejde med SEO. Her har mentorer hjulpet forskellige firmaer med at vokse og blive store på markedet.

Det er nemlig ikke bare lige at gå til SEO. Det kræver arbejde, og kan være svært at lære, især hvis man ikke allerede er inde i den tekniske verden. Det kan altså altid betale sig at få en SEO mentor og professionel hjælp. Da det er hvad der kan tjene pengene ind på den lange bane. 

Mange steder kan du starte med at få en gratis samtale omkring hvad de kan gøre for dig, og hvordan de kan hjælpe dig bedst muligt. Samt hvordan sådan et forløb det vil komme til at foregå. Her kan du få svar på alle de spørgsmål du har.

Få den rigtige hjælp

Men man skal også være lidt kritisk over for den hjælp man finder. Der er også mange som hurtig lige kan hjælpe dig med nogle småting, og sender en regning, uden at det egentlig har gjort nogen forskel. Som altid er der nogle fuskere, ligesom der er i alle mulige andre brancher. 

Det vigtige er bare at sætte sig ind i firmaet, og se hvad deres erfaring og baggrund er. Som sagt tilbydes der også en gratis samtale først, så de kan sætte sig ind i dit firma. 

Men SEO er ikke bare sådan lige noget hurtigt og nemt man kan tilføje til sin hjemmeside. Så vær derfor kritisk overfor dem som lige kan tilbyde et hurtigt og billigt ‘fix’. 

Forskellige tilbud

Der er selvfølgelig også forskellige tilbud og hjælp at få. Det kan være at du allerede har styr på SEO, og har haft optimeret din hjemmeside. Men det kan altid være godt at tjekke og opdatere sin hjemmeside.

Efter noget tid, er det altid godt at få et tjek på om der nu er sket ændringer, så din hjemmeside kan optimeres endnu mere. Det kan også være at din forretning har ændret sig, og nu tilbyder mere eller andre ting. Så er det også en god ide at få tjekket din SEO igen. 

Der er altså forskellige tilbud, nogle der passer til dem der blot skal have et tjek på deres hjemmeside. for at se om det stadig er optimalt. Og så er der pakker til dem som er helt nye indenfor SEO, og for første gang skal have optimeret deres hjemmeside. 

Så er der selvfølgelig også forskel på hvor meget du vil optimere. Det kan være at lidt er fint nok, eller at du vil gå helt i dybden, og optimere så meget som overhoved muligt.