Sådan vælger du den rette kontorstol til kontoret

Arbejder du på et kontor? Det kan for eksempel være, at rigtig meget af dit arbejdsliv foregår foran en computer, hvor du sidder og laver diverse investeringer og holder øje med alt fra aktiekurser til børser. Eller det kan være, at du arbejder med online marketing, udvikler hjemmeside, har ansvaret for HR eller noget helt fjerde. Det kan dog også være, at du bare har en hobby, der betyder, at du sidder meget ned ved et skrivebord.

Uanset hvad, så sidder du meget ned i en stol, og derfor er det vigtigt, at du tilgodeser alt fra det gode design og flotte udtryk til din krops sundhed i form af ergonomien, når du skal vælge en kontorstol.

Flere og flere bliver beskæftiget på et kontor

Der er i dag rigtig mange, der er beskæftiget på et kontor, idet flere arbejdsopgaver i dag kan udføres online. Flere hænder bliver derfor beskæftiget foran en computer, og det betyder, at behovet for effektive kontorfaciliteter er steget. Det er derfor ikke længere nok at blive placeret på en stol foran et bord.

Vi bør stille krav til det setup, som der møder os lige såvel, som vi heller ikke bør gå på kompromis med den seng, vi sover i om natten, bør vi således heller ikke gå på kompromis med de møbler, som er en stor del af vores arbejdsliv.

Særligt inden for de senere år, hvor pandemien har vist os, at meget arbejde faktisk kan udføres på et kontor – som for eksempel et hjemmekontor.

Det er en stor styrke at kunne arbejde hjemmefra

Og for mange er det en stor styrke.

Det giver nemlig en høj grad af frihed i hverdagen, når man kan arbejde fra sit eget hjem. På den måde er man nemlig bedre herre over sin egen tid og den måde, som man vælger at gribe både sit privatliv og sit arbejdsliv an på. I flere familier er det derfor lettere at få hverdagens mangler planer til at gå op i en højere enhed.

Dog stiller det også krav. Ligesom hvis vi arbejdede på et kontor i en erhvervsbygning, skal vi nemlig have de værktøjer, der gør det optimalt for os at udføre vores arbejde mest effektivt.

Og her er der særligt én ting, som du ikke bør gå på kompromis med. Og det er din kontorstol.

Derfor skal du vælge din kontorstol med omhu

Når vi bruger så mange timer hver dag på vores kontor, skal vi have de absolut bedste forudsætninger for at tilgodese det arbejde, som vi udfører. Og det gælder ikke bare den elektronik, som er udslagsgivende for, at vi kan komme gennem dagens opgaver, det gælder også det mere praktiske udstyr, som kontorstolen er.

Det er nemlig vigtigt, at denne lever op til de forskellige behov, ønsker og krav, som vi måtte have til et møbel, der hver dag bruges i så høj grad. Og derfor er der også nogle særlige ting, som du bør holde øje med, når du skal vælge den helt rette kontorstol til dit kontor – hvad end det er hjemme hos dig selv eller på din arbejdsplads.

Du må nemlig altid gerne stille krav.

Du skal have fokus på den gode kvalitet

Først og fremmest skal du vælge en kontorstol i en rigtig god kvalitet.

På den måde sikres det nemlig, at du gør dig en god investering i et møbel, der skal holde mange år ud i fremtiden. Tag derfor et kig på en luksus kontorstol på iStol.dk. Her er det sikret, at kvaliteten er helt i top, mens priserne er til at overkomme.

Der er kælet for selv de mindste detaljer i alle materialer, og det betyder, at du får en kontorstol, der passer ind i den travle hverdag, hvor det er vigtigt, at vi ikke blot tilgodeser os selv og vores arbejdsliv, men hvor kvalitet, god stil og design også går hånd i hånd.

Det skal nemlig altid være rart at komme gennem hverdagen – både privat og arbejdsmæssigt, da livet er for kort til dårlige dage, beslutninger og arbejdsforhold.

Sørg for at din ergonomi tilgodeses med kontorstolen

Udover kvaliteten bør du også vælge en kontorstol, der kan indstilles efter dine behov.

Det kan for eksempel være i ryglænet, så du får den optimale støtte til din ryg, når du sidder ned i flere timer i træk. Eller det kan være nogle gode støtter til dine arme, således du kan hvile i dem og slappe af i dine skuldre, når du sidder på din computer eller blot ved dit skrivebord og udfører en masse papirarbejde.

Det er også ideelt at kunne indstille på blandt andet højde, så du får en kontorstol, der ikke blot passer til din egen højde, men også den højde der er på det bord, som du arbejder ved. Her er det vigtigt at kunne sidde i en 90 graders stilling med benene, således der ikke forekommer nogen stor belastning nogen steder på kroppen.

Du skal også have fokus på det gode design

Når du skal indrette et kontor i eget hjem, er det også vigtigt, at du har øje for detaljen. For at sikre at rummet ikke bliver et sted, hvor døren altid holdes lukket indtil, bør du således også vælge en kontorstol, der stilmæssigt går i tråd med den måde, som du har valgt at indrette dit resterende hjem på. På den måde vil kontoret komme til at synes som værnede en integreret del af dit resterende hjem.

Og det skaber også en større chance for, at du vil bruge dit kontor til andre ting i hverdagen. Det kan for eksempel være her, du trækker dig hen, når du har behov for ro med en god bog, det kan blive stedet, hvor dine børn kan være kreative, eller det kan være så meget andet fra hobbyrum til spilrum.

Her er det kun din fantasi, der sætter grænser for optimal udnyttelse.