Skab luft i økonomien - få hulmursisoleret din bolig

Skab luft i økonomien – få hulmursisoleret din bolig

Varmeregningen er på himmelflugt i denne tid. Og det kan blive et rigtigt stort problem for mange mennesker. Så det er da en helt oplagt ting at få lavet en hulmursisolering og dermed få mere kontrol, og måske ovenikøbet skabt luft, over din økonomi.

Efterisoler dit hus

Bor du i et ældre hus, så giver det rigtig god mening, at få dit hus efterisoleret. Specielt hvis der er er en hulmur i væggene på dit hus, så er der rigtig mange penge at spare med en efterisolering. Det er selvfølgelig afhængigt af hvilket materiale som dine mure er lavet af, men under alle omstændigheder er der mange fordele ved en husmurisolering.

Hvorfor få lavet en hulmursisolering?

Der findes en række fordele ved at få lavet hulmursisolering i dit hjem. Ud over at du kan reducere din, nok voksende, varmeregning markant, så kan du også opnå et bedre indeklima og dermed bedre trivsel i din hverdag. Men desuden vil din bolig generelt stige i værdi. Det er specielt, hvis du går med tanker om at sælge dit hus på et tidspunkt, at du kan nyde gode af dette.

Hvad er en hulmursisolering?

At få lavet en hulmursisolering betyder at få udfyldt et tomrum med isoleringsmateriale, eller på udskiftet isoleringsmaterialet i rummet. Dette gøres for at holde på varmen, der ellers langsomt forsvinder ud via dine vægge. Og du kan opnå rigtig store fordele også ved at skifte materialet ud med moderne materiale, der har en markant bedre virkning.

Hvad koster en hulmursisolering?

Prisen på at få foretaget en hulmursisolering er naturligvis afhængig af en række parametre. Prisen er selvfølgelig først og fremmest afhængig af størrelsen på din bolig. Men prisen er typisk et sted mellem 120 og 200 kr per m2. Selvfølgelig er det afhængigt af både hvilket firma du vælger til at udføre din hulmursisolering og hvilket materiale, der bliver valgt.

Hvilket materiale skal vælges til din hulmursisolering?

Der findes en række muligheder at vælge imellem, når du skal vælge materialer til din hulmursisolering. De er alle meget lette, der bidrager til at holde luften i hulmuren, hvilket giver isoleringen. Materialet skal laves som granulat, altså små stykker, der kan hældes eller blæses ind i hulmuren.

De seneste år er det blevet meget populært at benytte papiruld, da det er mere miljøvenligt. Men helt generelt er det naturligvis vigtigt, at alle bygningsreglements krav overholdes. Det gælder både for brandsikkerhed, modstandsdygtighed og så isoleringsevne. Tidligere var ureaformaldehydskum meget udbredt som materiale, men det er ikke længere tilladt, da det afgiver formaldehyd.

Du kan gøre det selv. Men er det besværet værd?

Faktisk er det muligt at du selv kan udfør din hulmursisolering. Det kræver dig både en viden, evner og så at du lejer nogen maskiner, der kan hjælpe dig med processen. Så spørgsmålet er om det er besværet værd for regner du på det, er det begrænset hvad du kan spare af penge i forhold til at bruge fagfolk til jobbet.

Ældre hus trænger til det

Bor du i en villa, der er fra før 1980, så er det oplagt at få lavet en grundig hulmursisolering. For her kan du virkelig opnå et markant stort resultat.  Du skal starte med at få undersøgt status på isoleringen i dit hus. Den kan være faldet sammen og dermed mistet sin effekt.

Undersøgelsen foretages ved at bore huller i muren og undersøge om der er tilstrækkelig med hulrum til at det giver mening at lave en isolering. I huse bygget fra 1920 er det oftest et hulrum på mindst 5 cm, og her skal isoleringen ind. Det vil få stor indvirkning på din varmeregning, men desuden få du et bedre indeklima og gør noget gode for miljøet.